SZERVER BÉRLÉS

Automata, vagy félautomata kereskedési rendszereink használatához megbízható, állandóan rendelkezésre álló eszközökre van szükség. A robot értelemszerűen csak akkor működik, ha számítógépünk csatlakozik az internethez és fut rajta a kereskedési felületet megjelenítő MetaTrader 4 program. Stratégiától függően a robotok beavatkozására vasárnap estétől péntek estig bármikor lehet számítani, ezért fontos, hogy folyamatosan legyen bekapcsolva és a világhálóra csatlakoztatva a gépünk, hiszen nem tudhatjuk előre, hogy mikor lesz olyan piaci helyzet, amelyre rendszerünknek reagálnia kell.

Ennek megfelelően rendkívül fontos szempont az állandó szélessávú internet kapcsolat. A lakossági és kisvállalati internet hozzáférések elvileg magas rendelkezésre állása szinte minden szolgáltatónál mást jelent. Rendkívül bosszantó és anyagilag is megterhelő helyzetet eredményezhet, ha éppen megnyitná vagy lezárná pozíciónkat a robot, de nem képes rá, mert éppen nincs internet elérésünk, esetleg áramszünet van.

Szervert bérelni nem kötelező, azonban ha valakinek az éles számláját robotrendszer kezeli, akkor hiba és felelőtlenség azt nem professzionális módszerekkel tennie. Szervereinket az ilyen célra létrehozott termekben, a hét minden napján, a nap 24 órájában szakemberek felügyeletével tároljuk. Mindezek tükrében a megbízhatóság, a folyamatos rendelkezésre állás és a költséghatékonyság miatt érdemes robotjainkat a szolgáltatónknál elhelyezett szervereken futtatni.